Hoofdstuk 1, Paragraaf 1
In uitvoering

Allowen vs Forceren

Vragen

– Naar welk deel van mijn leven mag ik gaan kijken tijdens deze opdracht?

– Wat probeer je voor moois op dit gebied van mijn leven binnen te brengen?

– Waarom ben ik bang om de controle op dit stuk los te laten en te vertrouwen dat er juist iets moois kan ontstaan als ik los laat?

– Wat heb ik nodig om meer te vertrouwen op mijn hogere zelf?

– Wat mag ik loslaten zodat mijn hogere zelf het moois wat mij net getoond is in mijn leven kan brengen?


Wat wil mijn hogere zelf in mijn leven brengen?

Veel mensen denken het leven zelf in handen te hebben, ik heb dit zelf ook lang gedacht, ook in het begin toen ik begon met manifesteren, maar niets is minder waar. De vraag is niet “wat wil jij creëren/manifesteren maar wat wil jouw hogere zelf in jouw leven brengen?

Ik kwam dit stukje tegen in 1 van mijn boeken wat mooi past bij het onderwerp van deze module.

Deze illusie van invloed en controle maakt dat ze stevig vasthouden en gehecht zijn aan wat ze hebben of denken te hebben. Enorme angsten voor verlies, falen, niet goed genoeg zijn of niet geliefd te worden domineren het leven van verreweg de meeste inwoners van deze planeet.

John Lennon zei het zo mooi: Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt.

En zo is het maar net. Door de illusie van controle leven mensen in angst en gehechtheid en is er te weinig ruimte het leven in al zijn glorie te ervaren en te leren van wat het te bieden heeft.

Het leven is een menselijke ervaring door een spiritueel wezen. Daar mag je van genieten.

Dan kan het leven een magische ervaring zijn. Een fantastische stroming waar je je in volle overgave door mee laat nemen. Een bekende analogie is iemand die in een woelige rivier zwemt en in plaats van zich heerlijk mee te laten drijven met de stroom en het avontuur aan te gaan en erop vertrouwt dat het goedkomt, controle wil houden en tegen de stroom inzwemt. Met als gevolg dat hij zichzelf daarmee een burn-out bezorgt of erger. Op wilskracht leven lijkt natuurlijk prachtig, maar als wat je doet niet in lijn is met de universele stroom, dan houdt het vroeg of laat op met bestaan. Dat gold voor Saddam Hussein, dat gold voor het duizendjarig rijk van Hitler en dat geldt voor ons huidige financiële en economische systeem. Wilskracht is altijd tijdelijk en kost energie. Overgave is duurzaam en levert energie op. Vraag je dus niet af wat wil ik met mijn leven, vraag je af wat je leven met jou wil. Wat wil er gebeuren? Wat wil er zich door jou heen manifesteren? ]e bent het universum in de vorm van een mens, de handen en voeten van Brahma. Wat mag jij bijdragen aan het grote geheel? In overgave leven is een houding die je de hele dag door mag hebben. In overgave laat je je hogere bewustzijnslagen door je heen werken. Die hebben veel beter dan jij door waar je naartoe mag, wat de bedoeling is en met wie je het beste kunt optrekken. En dat geldt ook voor je cliënt. Als je in staat bent hem te leren zich over te geven aan de stroom van het leven gebeuren er magische dingen.